Rusya-Gürcistan sınır kapısında 14 kilometrelik araç kuyruğu

humhum

Global Mod
Global Mod
Rusya-Gürcistan sınır kapısında 14 kilometrelik araç kuyruğu25.09.2022 15:33
Haber Kaynağı: İHA


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 21 Eylül’dahi ülkede kısmi seferberlik ilan etmesinin akabinde Ruslar panik içinde ülkeyi terk etmeye sürme ediyor. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sürerken, savaşın ortasında kalmak istemeyen Ruslar karayoluyla Gürcistan’a geçiyor. Kısmi seferberlik ilanının akabinde ülkeyi terk fail Ruslar, Rusya-Gürcistan sınırındaki “Yukarı Lars” Sınır Kapısında 14 kilometrelik vasıta kuyruğu oluşturdu. Sınır kapısındaki uzun kuyruk ve trafik nedeniyle bazen Rus vatandaşlarının Gürcistan’a geçişi yaklaşık 40 saat sürdü.

SINIRDAKİ YOĞUNLUK TIRLARI ETKİLEDİ

Yukarı Lars Sınır Kapısındaki yoğunluk nedeniyle, Gürcistan karayolunu transit olarak kullanan ve aralarında Türkiye, Ermenistan ve sayı ülkenin durduğu yüzlerce tır saatlerce çalışmamak zorunda kaldı.
Öte yandan, Rus vatandaşları, vatanlarını terk etmelerinin ilk sebebinin savaş olduğunu gizlemiyor. Bazıları Gürcistan’bile kalıp yaşamak için geldiklerini, başka kısmı ise Gürcistan üzerinden farklı ülkelere gideceğini, oraya yerleşeceklerini ve akabinde ailelerini dahi yanlarına alacaklarını söylüyor.


“YAKLAŞIK 2 BİN 300 ARABA SINIRDA BEKLİYOR”

Rusya’ya tâbi Kuzey Osetya’dan yapılan açıklamada Yukarı Lars Sınır Kapısındaki yoğunluktan bahsedilerek, “Yukarı Lars kontrol noktasından geçmek için uzun tek vasıta kuyruğu mevcut. Yaklaşık 2 1000 300 tekerlekli sınırda bekliyor. Devlet Karayolları Müfettişliği, vatandaşları Rusya Federasyonu sınırlarının dışına çıkılmamasını tavsiye ediyor” ifadelerine yer verildi.


Rusya’bile savaş karşıtı protestolar sürüyor: 32 kentte yüzlerce gözaltı


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.