“Polis 110'u aradı: Domuzlar”: Av ruhsatı nasıl alınır?

humhum

Global Mod
Global Mod
“Polis 110'u aradı: Domuzlar”
Avcılık ruhsatı nasıl alınır?





En iyi avukat Dr. Albrecht Richtmann (Bernhard Schütz, ortada) diğer avlanmayı seven avukatlarla birlikte “Polizeiruf 110: Domuzlar”da.

© rbb/Christoph Assmann


“Polis 110'u Aradı: Domuzlar”da avukatlar ölümcül sonuçlar doğuracak bir av gezisine çıkıyor. Gerçekte avcılık ruhsatı nasıl alınır?





Almanya'da avlanmak için avcılık ruhsatına ihtiyacınız var. Federal Avcılık Yasası'na göre, bunu elde etmek isteyen herkesin öncelikle profesyonel çevrelerde “Yeşil Abitur” olarak da bilinen kapsamlı bir avcılık sınavını tamamlaması gerekiyor. Önceki avcılık eğitimi eyalet avcılık dernekleri veya bireysel avcılık okulları tarafından organize ediliyordu; akşam, hafta sonu ve yoğun kurslar genellikle kurs formatı olarak sunulmaktadır. Böyle bir ders toplamda en az 60 saat teorik ve 60 saat pratik içerir.


Okuldaki genç avcılar: “Yeşil Abitur”




Müfredat yaban hayatı biyolojisi, avlanma uygulamaları, gelenekler, silah bilgisi ve avlanma hukuku gibi teorik ve pratik konuları içermektedir. Son fakat bir o kadar da önemlisi, silahın güvenli kullanımı ve atış becerileri de elbette eğitiliyor.


Bu eğitimin sonundaki “Yeşil Abitur”da uygulamalı atış testinin yanı sıra yazılı ve sözlü sınav da yer alıyor. Alman Avcılık Birliği'ne göre, avcılık sınavına girmenin şartları arasında en az 15 yaş ve kusursuz bir polis belgesi yer alıyor. Ayrıca avlanma ruhsatı adaylarının genel zihinsel ve fiziksel uygunluğa sahip olmaları gerekmektedir.


Avlanmak istiyorsan, ödemek zorundasın




Avcı eğitiminin maliyeti, avcılığın ucuz bir hobi olmadığını kanıtlıyor. Schleswig-Holstein “Fürstenberg Avcılık Okulu”na göre bunlar 3.000 Euro civarında. Testi tamamladıktan sonra nihayet ava çıkmadan önce genç avcının, temel av malzemeleri için önemli miktarda para toplaması gerekir.


Uygun av kıyafetlerine ek olarak (fiyatı 700 – 1.500 avro), en basit konfigürasyonda yaklaşık 200 avroya mal olan iyi bir dürbüne de ihtiyacınız olacak. Ancak lazer telemetreli profesyonel termal görüntüleme dürbünleri için 2.000 ila 3.000 Euro arasında bir miktar ödenmesi gerekiyor.


Bir diğer önemli maliyet ise elbette avlanmaya uygun bir silahın satın alınmasıdır. Piyasada şu anda yaklaşık 600 Euro'dan başlayan çok sayıda ucuz teklif olmasına rağmen, “Fürstenberg Avcılık Okulu”ndaki profesyoneller “tüfek dürbünü ile toynaklı avlara uygun kalibrede bir tüfek” satın almanızı tavsiye ediyor. . Böylesine lüks bir av tüfeğinin maliyeti yaklaşık 4.000 Euro'dan başlıyor.


SpotOnHaberler

#Konular