NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Asya turunun ilk durağı Güney Kore’de

humhum

Global Mod
Global Mod
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Asya turunun ilk durağı Güney Kore’de



29.01.2023 22:18
Haber Kaynağı: İHA


NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Asya turunun ilk durağı Güney Kore’dahi Dışişleri Bakanı Park Jin ile başkent Seul’dahi tek araya geldi. Stoltenberg görüşmede yaptığı konuşmada, NATO’nun Kuzey Kore’nin “pervasız” füze testleri ve nükleer silah programından endişe duyduğunu belirtti. Ukrayna’daki savaşın ise Asya için sonuçları olduğunu nâkil Stoltenberg, “Bu sadece birbirimize nasıl tâbi olduğumuzu gösteriyor” ifadelerini kullanarak, NATO ülkeleri ile Güney Kore arasındaki “ortak değerlere” atıfta bulundu. Park ise, “Bugünlerde yaşanan benzer görülmemiş küresel zorluklar göz önüne alındığında, özgürlük, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ağıt paylaşan ülkeler arasındaki dayanışmanın her zamankinden henüz önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.

Stoltenberg’in Güney Kore ziyareti kapsamında, Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol ve Milli Savunma Bakanı Lee Jong-Sup ile görüşmesi beklenirken, Stoltenberg’in yarın ise Japonya’ya geçerek, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve başka Japon yetkililerle görüşmesi planlanıyor.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.