İngiltere’de hükümet Grenfell yangınında eksiklikleri olduğunu kabul etti

humhum

Global Mod
Global Mod
İngiltere’de hükümet Grenfell yangınında eksiklikleri olduğunu kabul etti



29.01.2023 22:23
Haber Kaynağı: İHA


İngiltere’dahi 2017’dahi 72 kişinin hayatını kaybettiği Grenfell yangını ile ilgili İngiltere Topluluklar ve Yerel Yönetim Bakanı Michael Gove, açıklamalarda bulundu. Gove, inşaat yönetmeliklerindeki eksikler ve yönetmeliklerin müteahhitler tarafından istismar edilmesi nedeniyle Grenfell yangınında hükümetin eksiklikleri olduğunu ve kısmen sorumlu olduğunu aktardı. Gove, inşaat yönetmeliklerinin vicdansız insanların trajediye yol açar şekilde istismar etmesine izin verecek kadar hatalı ve gayrimuayyen olduğunu aktararak, “Grenfell’açınık ne olduğuna bakarsanız, sayı faktör olduğunu düşünüyorum. Ancak evet, hükümetin toplu olarak bazen sorumluluklar alması gerekiyor dedi. İhmalkar tek sistemi yönetmekle onu etkin olarak istismar etmek arasında fark olduğunu nâkil Gove, “Yapı aranjman sisteminin gerçek olmadığı inkar edilemez tek hâl” dedi. Grenfell yangının korkunç tek trajedi olarak nitelendiren Gove, en tehlikeli binaları, 18 metreden uzun olanları güvenli hale getirmenin önemli tek süreç olduğuna uyanıklık çekerek, sayı fazla güvenli olmayan binanın hala iyileştirici çalışmalara ihtiyacı olduğunu vurguladı.

İkinci Dünya Savaşı’ndan yerde yana İngiltere’deki en ölümcül konut yangını


Başkent Londra’nın batısında yer saha 23 katlı sosyal konut bloğu olan Grenfell Tower’bile Haziran 2017’dahi tek dairedeki buzdolabında meydana gelen elektrik arızası nedeniyle yangın çıkma, binanın hariç cephesine sonradan monte edilen yanıcı özellikteki kaplama sistemi yangının hızla büyümesine neden olmuştu. Yangında 72 kişi hayatını kaybederken, yangının akabinde kamu soruşturması başlatılmıştı. Grenfell’in yenilemesinde ve idaresinde sayı sayıda hatanın bulunmasını sağlayan soruşturma ile yüzlerce binanın nitelik kaplamalara sahip olduğu ortaya çıkmıştı. Söz konusu yangın ayrıca İkinci Dünya Savaşı’ndan yerde yana İngiltere’dahi tek konutta kaynak en ölümcül yangın olarak kayıtlara geçmişti.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.