Film incelemesi: “Sisi & Me”: Gökkuşağı kaplamalı tarihi film

humhum

Global Mod
Global Mod
Film incelemesi
“Sisi & Me”: Gökkuşağı kaplamalı tarihi film





“Sisi & Ich” filminden bir sahnede Susanne Wolff (solda) Sisi rolünde ve Sandra Hüller (geri) Irma rolünde. Fotoğraf

© BeHaberler Spauke/DCM/Walker+Worm Film GmbH & Co. KG/dpa


Frauke Finsterwalder ve Christian Kracht’ın senaryosuna dayanan “Sisi & Ich”te, Avusturyalı Elisabeth tuhaf bir çevrede yer alan bir imparatoriçedir – karizmatik ve huzursuz.





50’li yılların sinema filmlerinde Romy Schneider, Avusturya İmparatoru’nun kafasını çeviren ve kayınvalidesi ile tartışan Bavyeralı güzel kız “Sissi”yi canlandırmıştır. 2021’den bu yana mevcut Kaiserin-Elisabeth dalgası, Dominique Devenport’lu RTL dizisi “Sisi”, Marie Kreutzer’in Vicky Krieps’li uzun metrajlı filmi “Corsage” ve başrolde Devrim Lingnau’lu Netflix dizisi “Die Kaiserin”in yapımcılığını üstlendi. Şimdi yakında 50 yaşına girecek olan Susanne Wolff’un daha olgunlaştığında İmparatoriçe’yi oynadığı bir uzun metrajlı film var.


“Sisi & Ich” filmi, 2013 yılında Ronald Zehrfeld, Michael Maertens, Margit Carstensen, Bernhard Schütz ve Corinna Harfouch’la birlikte rol aldığı üst düzey topluluk filmi “Finsterworld”ü yayınlayan Frauke Finsterwalder’ın yeni çalışması. İçinde, ayak bakımı ile tamamen kontrolden çıkan bir toplama kampı anıtına okul gezisi arasındaki Alman hassasiyetleri parçalara ayrıldı.


Hikaye tuhaflaşıyor


“Sisi & Me” aynı zamanda sosyal bir hiciv ve kesinlikle normal bir tarihi film değil. İmparatoriçe burada, Viyana’dan ve kocası İmparator Franz Joseph’ten uzakta mutlu olmak istiyor. En fazla, eşcinsel imparatorun kardeşi “Luziwuzi” (Georg Friedrich tarafından eksantrik bir şekilde oynanan Ludwig Viktor) buraya erişebilir.


Yeni saray hanımı Irma olarak, “Finsterworld”de zaten başrolde olan Sandra Hüller (“Toni Erdmann”), Akdeniz’deki bir tür tuhaf aristokrat komüne aşık olur (gerçek Sisi, Sisi’nin içinde olmayı severdi). Korfu, film burada Malta’da çekildi). özgürlüğü seven imparatoriçe. Sisi can sıkıntısından, müzikten, kiliselerden, insanlardan nefret eder ve şişman insanların yanında olmak istemez. Mahkemedeki kıyafetleri fırfırlı buluyor ve Japonya’dan daha basit şeyler giymeyi tercih ediyor.


“Yalnızca burjuvazi utanır” veya “Yalkalamayı kabul etmeyin” gibi bilgelikler, görünüşte yenilmez bir kadın havası yaratır. Bilindiği gibi, gerçek Sisi yaklaşık 125 yıl önce (10 Eylül 1898) Cenevre’de bir suikastçının kurbanı oldu.


Finsterwalder, ölüm sahnesini içeren senaryoyu yine eşi yazar Christian Kracht (“1979”, “Faserland”, “Eurotrash”) ile birlikte yazdı. Müziklerini Nico, Portishead ve Le Tigre’nin üstlendiği film, bizi kadınların egemen olduğu bir dünyaya götürüyor.


Angela Winkler’ın oynadığı bir film kötü olamaz. Burada, yeme bozukluğu olan kızını ziyaret ettiğinde gulaşta ısrar eden Sisi’nin annesi Ludovika olarak karşımıza çıkıyor.


dpa

#Konular