ABD’den Rusya’ya nükleer silah uyarısı: Sonucu felaket olur

humhum

Global Mod
Global Mod
ABD’den Rusya’ya nükleer silah uyarısı: Sonucu felaket olurEuronews’in haberine göre; ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan NBC televizyonunda yaptığı açıklamada “Eğer Rusya çizgiyi aşarsa, bunun Rusya için felakete varan sonuçları olur” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i seferberlik ilan ettiği televizyon konuşmasında üstü kapalı tek arifane ‘nükleer tehditte’ bulunmasıyla ilgili değerlendirmede bağcıklı Sullivan, “ABD’nin bunun tam olarak ne uygulama geldiğini özel olarak Moskova’ya ilettiğini” belirtti.

Sullivan ayrıca ABD’nin Rusya ile sık sık ve aracısız iletişim içinde olduğunu, bunun son günlerde Ukrayna’daki hâl ve Putin’in eylem ve tehditlerine yönelik tartışmaları bile kapsadığını sözlerine ekledi.

Putin’in “Ukrayna halkını haritadan silme niyetinin hala sürdüğünü” tamlayan Sullivan “Bu nedenle o bu sürme ettikçe tığ dahi silahlar, cephanelik, istihbarat ve sunabildiğimiz her türlü desteğe sürme etmek zorundayız” niteleyerek konuştu.


Ukrayna nükleer güce sahip ülkelerden seslerini yükseltmesini istemişti
Ukrayna’bile işgal ettiği topraklarda referandum düzenleyerek Rusya’ya katılımını sağlamayı amaçlayan Moskova, yerde topraklara yönelik saldırıları Rusya’ya saldırı olarak göreceğini açıklamış, böyle tek durumun bile nükleer silah kullanımı bile karışma Rusya’nın kendini savunma gerekçesi olacağını duyurmuştu.

İkinci Dünya Savaşı’ndan yerde yana ilk kez seferberlik ilan fail Putin, “Rusya’ya karşı saldırgan söylemler kullananlara hatırlatmak isterim ki, yerde ülkenin türlü silahları var, bazıları NATO ülkelerinin sahip olduğundan henüz modern. Toprak bütünlüğümüz tehdit edilirse Rusya mevcut tüm yolları kullanacak, yerde tek kandırmaca olumsuzlama” ifadelerini kullanmıştı.”

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dymitro Kuleba yerde tehditleri “sorumsuzca ve kesinlikle kabul edilemez” ifadeleriyle tanımlamış ve “Ukrayna teslim olmayacak. Bütün nükleer güçlere seslerini yükseltmelerini ve Rusya’ya böyle tek söylemin dünyayı tehlikeye atacağını ve hoş görülmeyeceğini açık söylemeli” ekliden sosyal medya hesabından paylaşımda bulunmuştu.




Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.