Yetimhanede kaç yaşına kadar kalınır ?

Simge

New member
Yetimhanede Kaç Yaşına Kadar Kalınır? Gerçekten Hangi Yaşta Çıkmalı?

Herkese merhaba! Bugün size, her yaştan insana bir şekilde “bir dönemi orada geçirdim” dedirtebilecek bir sorudan bahsetmek istiyorum: Yetimhanede kaç yaşına kadar kalınır? Bu soruya eğlenceli bir açıdan yaklaşarak hem cinsiyet farklılıklarından doğan bakış açılarını ele alacağız hem de biraz neşelenmeye çalışacağız. Hazırsanız başlayalım!

Erkekler: Strateji ve Çözüm Odaklı Yaklaşım – Bir Planınız Var mı?

Erkeklerin bakış açısını biliyoruz: çözüm, strateji, plan… Yani, "ne zaman çıkmalıyım" sorusu, “Yani, nasıl çıkmalıyım?" sorusuna evriliyor. Erkekler için bu tür durumlar, bir tür yaşam planı gibi algılanıyor. “Yaşın 18 oldu, yavaşça göç etmek mi lazım? 20’de yavaşça tam gücüyle çıkış mı? Yoksa evlenince müsaade ederler mi?” gibi sorular kafalarında dönüp duruyor.

Ve tabii, burada erkekler de kendi içlerinde strateji değiştiriyor. Kimi 18 yaşında hazır hissediyor, kimisi "Bir 3 yıl daha kalsam mı?" diyerek ekonomiyi deniyor. Bazen "bari kendimle ilgili birkaç tüyoya daha hakim olayım" diyorlar, bazen de biraz daha uzun süre kalmanın gelecekteki olası “erkeklik kariyerine” daha katkı sağlayacağını düşünüyorlar.

Fakat şu bir gerçek ki, erkekler genelde “savaş” stratejisiyle yaşıyorlar. Yani, çıkışları genellikle ani ve birden fazla amaç taşıyor: Bir yanda yeni bir hayata atılmak, diğer yanda “kendini kanıtlama” isteği. Ve en önemlisi, her şey kontrol altında olmalı! Düşünsenize, 18 yaşında, o kadar yıllık yetimhane geçmişinden sonra, tam anlamıyla dünyayı fethetme planları yapmak… Erkeklerin “ne zaman ve nasıl çıkmalıyım?” sorusu, aslında çoğu zaman biraz da “Hedefe varış planı nasıl olmalı?” sorusuna dönüşüyor.

Kadınlar: Empati ve Duygusal Yaklaşım – Bir İlişki Kurmak Mı, Güven Mi?

Gelelim kadınların bakış açısına. Evet, kadınlar genellikle bir durumu hisleriyle tartıyor, duygusal bağ kuruyor ve uzun vadeli düşünmeye eğilimliler. “Yetimhanede kaç yaşına kadar kalınır?” sorusunu soran bir kadın, “Ya ben çıkınca kimse bana sarılmaz mı? Beni kimse dinlemez mi?” diye düşünürken bulabilir kendini. Çünkü kadınlar, çoğunlukla bir yerden bağ kurmak isterler. Yetimhanede kalmanın 18 yaş sınırına takılmadan önce, oradaki diğer insanlar ve özellikle çalışanlar ile duygusal bağ kurmak, ilişkileri pekiştirmek ön planda. "Acaba o yaşta çıkmak, insanların bana olan yakınlığını kaybetmek demek mi?" gibi soruların cevabını ararız.

Bir kadın için, yaş sınırından önceki süreç çoğu zaman başkalarının duygusal ihtiyacını karşılamakla geçiyor. Çoğunlukla destek isteyen ve yardımcı olmak isteyen bir tavır sergilerler. Kendileri için bir çıkış yapma aşamasına geldiklerinde, daha çok bu konuda fikir alışverişi yaparlar, “Bir yerden, bir şeylerden” güven duygusu almak isterler. Yani, bir bakıma, çıkış süreci kadınlar için biraz daha duygusal bir yolculuk gibi.

Ancak, bir kadının da çıkacağı zaman geldiğinde yapacağı ilk şey, muhtemelen "geri dönmemek" olacaktır. Zira, kadınlar “güven” ve “bağ” gibi konularda kesinlikle titizdirler. Çoğu kadın için, çıkmanın zamanıdır, ama aynı zamanda bir güvenin sona erdiği, “aile” dediği şeyin yavaş yavaş başka bir anlam kazandığı bir dönemi işaret eder. Yani, “Kaç yaşında çıkmalı?” sorusu, biraz da “Kendimi yalnız hisseder miyim?” sorusuna dönüşür.

İyi Ama Ne Zaman Çıkmalı? Hayatın O Son Dönemi...

Bu iki bakış açısını harmanladığınızda, aslında tek bir doğru yok. Erkekler için 18 yaş, 21 yaş, ya da “bi' kadar olgunluk kazanıp” çıkmak bir seçenek olabilirken; kadınlar için çıkış, genellikle duygusal olarak olgunlaşılan ve başkalarıyla bağ kurulan bir süreçtir. Ancak bir gerçek var ki, bazen o çıkış, çoktan yapılması gereken bir şeydir ve insanlar büyüdükçe, özgürlüklerinin ne kadar kıymetli olduğunu daha iyi anlarlar.

Ama bir şey net: "Yetimhanede kaç yaşına kadar kalınır?" sorusu bir noktada kimseyi ilgilendirmez, çünkü her birimizin kendi yolculuğu vardır. Kimisi için bu bir stratejik hedefken, kimisi için duygusal bir büyüme sürecidir. Bu konuda ne kadar çok fikir, o kadar çok renk var. Şimdi sorum şu: Sizin bu konuda bir fikriniz var mı? Neden?

Yorumlarınızı Bekliyorum! Hadi, Biraz Da Siz Yorum Yapın!

Evet, forumdaşlarım! Sizce bu konuda nasıl bir yaklaşım izlenmeli? Kadınlar ve erkekler arasındaki bu farklılıkları siz de gözlemlediniz mi? 18 yaşınız geldiğinde ya da o noktaya geldiğinizde bir çıkış planı yaptınız mı? Gelin, bu eğlenceli konu hakkında hep birlikte gülüp, biraz sohbet edelim. Belki de birinin önerisi herkesin hayalindeki çıkış yolunu aydınlatır!

Şimdi sıra sizde!