“Öğretmenler Odası”: İhracatta bir sonraki uluslararası ödül

humhum

Global Mod
Global Mod
“Öğretmen odası”
İhracat başarısına bir sonraki uluslararası ödül





Leonie Benesch “Öğretmenler Odası”nda.

© Judith Kaufmann/Alamode Filmi


Berlinale'den Avrupa Film Ödülleri'ne ve Meksika'ya: “Öğretmenler Odası”nın uluslararası zaferi devam ediyor.





Oscar'daki yenilginin ardından “Öğretmenler Odası”nın uluslararası tanınırlığı geç kaldı. İlker Çatak'ın (40) filmi Meksika'da Guadalajara Uluslararası Film Festivali'nde birincilik kazandı. Okul draması, Avrupa Filmleri dalında ilk Latin Amerika Eleştirmenleri Ödülü'ne layık görüldü. Yani, Latin Amerikalı film eleştirmenlerinin Avrupa filmlerine verdiği ödül. Alman filmi, Yunanistan'dan “Animal” ve Portekiz'den “Kötü Yaşam”ı geride bırakarak finale kalmayı başardı. Toplam 23 Avrupa eseri aday gösterildi.


Berlinale'den Meksika'ya: “Öğretmenler Odası”nın başarısı




Meksika'daki ödül, “Öğretmenler Odası” için son derece başarılı bir ödül sezonunun sonuna işaret ediyor. Filmin prömiyeri Şubat 2023'te Berlinale'de yapıldı. Orada iki ödül kazandı: CICAE Sanat Sineması Ödülü ve Europa Cinemas Label Ödülü.


Alman Film Ödülleri'nde beş Lola vardı. “Öğretmenler Odası” en iyi film ödülünün yanı sıra yönetmen İlker Çatak ve başrol oyuncusu Leonie Benesch'e (33) de ödüller verildi.


Çatak ve ortak yazar Johannes Duncker (41), senaryolarıyla Avrupa Film Ödülleri'nde aday olurken, Benesch de en iyi kadın oyuncu dalında aday gösterildi. Ancak en büyük zafer, en iyi uluslararası film dalında Oscar'a aday gösterilmesiydi. Ancak burada, Almanya'nın katılımı, İngiliz yapımı olarak sunulan Almanca toplama kampı draması “Zone of Interest” karşısında kaybetti.


SpotOnHaberler

#Konular