Albüm No. 47: Çok Mote Music: Van Morrison'ın lüks bir sorunu var

humhum

Global Mod
Global Mod
Albüm No. 47
Çok fazla müzik: Van Morrison'un lüks bir sorunu var

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Van Morrison şu anda yayınlayabileceğinden daha fazla müzik üretiyor. Yeni albümünde yıllar önce kaydettiği şarkılar var. Oscar adayı bir şarkı da altında.

Van Morrison gibi eski günlerinde sadece birkaç müzisyen üretken. 79 yaşındaki her yıl yeni bir albüm yayınlıyor ve şimdi lüks bir sorunu var. Huzursuz Brit o kadar çok müzik alıyor ki, yayınlarda kendisinin söylediği gibi bir biriktirme var.

Morrison, web sitesinde yayınlanan bir röportajda “Sadece etrafta uzanan ve toz başlatan yeni düzenlemeler ve projeler var.” Dedi. “Satışlar sadece bir kerede belirli bir miktarla başa çıkabilir. Yılda iki plaka zor olurdu, biri uygulanabilir.”

Üç yıl sonra kendi bestelerine sahip bir albüm

Bu yıl “Şimdi Hatırlamak” biraz yardımcı oluyor. Van Morrison'ın yeni albümü tekrar yıllar önce kaydettiği şarkıları içeriyor. Moody açılış şarkısı “Down to Joy” da dahil olmak üzere, tanıdık olacak. 2021'de Kenneth Branagh tarafından “Belfast” filminde duyuldu ve bir Oscar için aday gösterildi.

Şarkıyı özellikle “Belfast” için yazan Morrison, “Bu uzun zaman önce çıkmalıydı,” dedi. “Sadece öncelikler ve doğru zamanlamadan kaynaklanıyor.” Nostaljik kapak albümleri “Skiffle On Skiffle” ve “Pozitif Accentate” başlangıçta önceliğe sahip olurdu.

Bu arada, bluesy başlık şarkısı Morrison'un doğum ve memleketi Belfast çevresinde de dönüyor. “Bu benim. Burası buradayız. Belfast'a geri döndüm. Ben böyle başladım” (“Ben. Ben buradayım. Şimdi. Belfast'a dönelim. Yani her şey başladı”). “Sanki başladığın yerden hiç ayrılmadın” (“Sanki hiç uzaklaşmadınız gibi”).

“Now Now”, Van Morrison'un üç yıldır yeni orijinal şarkılarla ilk albümü oldu – neredeyse uzun zamandır. Açıkça ikonik sese sahip adam, pop, halk, ruh, blues, caz ve ülkenin zamansız bir karışımını sunar. Tipik Van Morrison.

Corona Lockdown ile ilgili sorunlara karşı stüdyoda eğlence

Yeni şarkılar kilitleme sırasında son albümlere paralel olarak oluşturuldu. Bu süre zarfında Morrison, bazı korona önlemleri ve konserlerin kısıtlanması ile ilgili bir tartışmaya neden oldu.

“Bu süre zarfında çok fazla olumsuz geri bildirim aldım,” dedi daha fazla ayrıntıya girmeden. “Bu yüzden sadece bir şeyler yapmak istedim. Biz müzisyenler sadece eğlenceli bir şey yapmak istedik. Hiç bir ifade göndermekle ilgilenmedik.”

Melankolik “merak duyumu kaybetmedi” ve “Aşk Şarkıları Yazmaya Geri Dön” özellikle güzel. “Bir nehir gördüğümde” metni söz yazarı efsanesi Don Black'ten geliyor (“Elmaslar sonsuza dek”, “Ne olursa olsun”). Morrison, “Bana sürekli şarkı sözleri gönderiyor ve çoğunlukla uyuyor,” dedi. “Bu hedefli bir karar değildi. Sadece oldu.”

Morrison'un tarifi: “Popüler olmaya çalışma”

“Now Hatırlamak” zaten Van Morrison'ın hala birkaç on yıl önce güçlü ve açık görünen 47. stüdyo albümü. Müzikal olarak, performansta herhangi bir düşüş müzikal olarak görülemez. Şarkıcının bunun için bir açıklaması bile var.

“Temel olarak, cazdan geliyorum, pop'dan değil, etekten değil, ticari olmayan hiçbir şey” dedi. “Bu yüzden cazip bir yaklaşım izliyorum – belirli bir süre için popüler olmaya ve manipüle edilmemeye çalışmam. Başından beri kendi işinizi yaparsanız, bu makineye bile girmeyeceksiniz.”

Bir albümün seyirciye nasıl geldiği konusunda endişelenmiyor. “Bu benim işim değil,” dedi şarkıcı. “Benim işim müzik yapmak.” Van Morrison'a göre, bu devam etmeli. “Hala daha fazla müzik var.”

DPA